Saujelė romaninių salotų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
saujelė tarkuoto parmezano sūrio,
skrudintos itališkosios baltos duonos kubelių.
U ž p i l u i:
žalio arba minkštai virto kiaušinio trynys,
5 ančiuviai,
šaukštas vyno acto arba citrinų sulčių,
50 g alyvuogių aliejaus,
pagal skonį česnakų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinio trynį, ančiuvius, skiltelę česnako, vyną actą ar alyvuogių aliejų. Paruoštą užpilą kelioms valandoms palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir skiltele česnako paskrudinkite baltos duonos kubelius.
Jokiu būdu nekepkite duonos kubelių gruzdintuvėje, nes jie prisigers per daug aliejaus. Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą - išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni.
Į dubenį sudėkite stambiai plėšytus salotų lapus, baltos duonos gabalėlius. Salotas apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir apšlakstykite paruoštu padažu.