Apie 200 g jautienos išpjovos,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelė gražgarsčių,
šviežiai atpjautas parmidžano sūrio gabalėlis,
pusė citrinos,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
kaparėlių,
alyvuogių.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, labai gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų, - lengviau pjaustyti. Atšaldytą jautieną supjaustykite labai plonais griežinėliais, paskleiskite lėkštėje ant gražgarsčių, pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pagardinkite stambiomis parmidžano drožlėmis, užspauskite citrinos sulčių ir apšlakstykite aliejumi.
Karpačio skanaukite su prancūziškuoju batonu, įdarytu žalumynų sviestu. Tokio šaldyto batono galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose, tada beliks pašildyti keptuvėje. Arba ant karpačio užberkite skrudintos duonos kubelių.