600 g baklažanų,
2 raudonosios paprikos,
svogūnų laiškų,
krapų,
2 skiltelės česnako,
100 g fetos,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio kalendros,
0,5 šaukštelio nemaltų juodųjų pipirų,
3 šaukštai acto su prieskoniais,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažanus ir paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol susiraukšlės jų odelė. Iškepusias daržoves suvyniokite į drėgną medžiagą ir palaikykite 5 min. Tada nulupkite odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite baklažanus 3 cm kubeliais, o paprikas - šiaudeliais. Susmulkinkite svogūnus ir krapus.
Česnakus sugrūskite, įberkite kalendros, druskos, pipirų, po truputį supilkite aliejų ir actą. Visus produktus sumaišykite, o ant viršaus užbarstykite supjaustyto arba sutarkuoto sūrio. Salotas galima papuošti juodosiomis alyvomis.