150 g rūkyto kumpio,
175 g žaliųjų lęšių,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
2 morkų,
2 svogūnų,
2 salierų stiebų,
225 g konservuotų pomidorų,
2 skiltelių česnako,
1,75 l vištienos sultinio (iš kubelių),
225 g baltojo kopūsto,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą kumpį ir apkepkite, sudėkite griežinėliais supjaustytus morką, salierą, smulkintą svogūną ir viską maišant aokepkite. Masę sudėkite į puodą, suberkite nuplautus lęšius, konservuotus pomidorus, smulkintą česnaką, supilkite sultinį ir užvirinkite.
Uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir virkite apie 1 val. Likus virti 15 min., sudėkite smulkiai supjaustytą kopūstą, pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant į stalą pabarstykite petražolėmis.