200 g voveraičių,
1 svogūno,
čiobrelių,
50 g sviesto,
300 g bulvių,
žiupsnelio krapų.
Raudonojo vyno p a d a ž u i:
1 svogūno,
žiupsnelio čiobrelių,
300 ml raudonojo vyno,
50 g sviesto,
2 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Pirmiausiai pasigaminkite padažą. Sviestą ištirpinkite ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Suberkite smulkintus čiobrelius ir supilkite vyną. Nugarinkite ir įdėkite grietinės. Dar šiek tiek nugarinkite ir nukoškite. Įberkite druskos ir pipirų.
Svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite su sviestu (kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs). Sudėkite supjaustytus grybus. Apkepkite. Bulves supjaustykite griežinėliais (kaip galima ploniau).
Pabarstykite druska, pipirais ir krapais. Paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (apie 7 min.). Bulvių traškučius išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus užpilkite grybų troškinio. Tiekdami apibarstykite krapais.