Ant laužo kepti marinuoti baklažanai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ant laužo kepti marinuoti baklažanai


INGREDIENTAI:

3 baklažanai,
5 česnako skiltelės,
saujelė šviežių petražolių lapelių.

M a r i n a t u i:
šaukštas "Persilado" prieskonių,
2 šaukštai sezamų ir
"Wasabi" prieskonių,
gabalėlis aitriosios paprikos,
šaukštas ryžių acto,
2 šaukštai skrudintų sezamų sėklų,
šviežio imbiero gabalėlis,
3 česnako skiltelės,
nutarkuota pusės žaliosios citrinos žievelė,
po 2 šaukštus vynuogių kauliukų ir
sezamų aliejaus,
2 šaukštai sojų padažo.


GAMINIMAS:

Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, įtrinkite druska ir kurį laiką palikite pastovėti. Druską ir išsiskyrusį skystį nuvalykite popieriniu rankšluoščiu. Baklažanų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, užpilkite iš nurodytų sudedamųjų dalių sumaišytu marinatu ir laikykite per naktį.

Į marinatą sumeskite ir likusias česnakų skilteles. Nuvarvintus baklažanus dėkite ant grotelių, ant viršaus užberkite per pusę perpjautas česnako skilteles ir kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 min. Prieš tiekiant užberkite petražolių lapelių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668