3 baklažanai,
5 česnako skiltelės,
saujelė šviežių petražolių lapelių.
M a r i n a t u i:
šaukštas "Persilado" prieskonių,
2 šaukštai sezamų ir
"Wasabi" prieskonių,
gabalėlis aitriosios paprikos,
šaukštas ryžių acto,
2 šaukštai skrudintų sezamų sėklų,
šviežio imbiero gabalėlis,
3 česnako skiltelės,
nutarkuota pusės žaliosios citrinos žievelė,
po 2 šaukštus vynuogių kauliukų ir
sezamų aliejaus,
2 šaukštai sojų padažo.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, įtrinkite druska ir kurį laiką palikite pastovėti. Druską ir išsiskyrusį skystį nuvalykite popieriniu rankšluoščiu. Baklažanų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, užpilkite iš nurodytų sudedamųjų dalių sumaišytu marinatu ir laikykite per naktį.
Į marinatą sumeskite ir likusias česnakų skilteles. Nuvarvintus baklažanus dėkite ant grotelių, ant viršaus užberkite per pusę perpjautas česnako skilteles ir kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 min. Prieš tiekiant užberkite petražolių lapelių.