2 nedideli baklažanai,
250 g maltos paukštienos,
4 pomidorai,
raudonos paprikos ankštis,
2 saliero stiebai,
morka,
2 česnako skiltelės,
svogūnas,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kapotų petražolių,
saujelė tarkuoto parmezano,
2 šaukštai aliejaus,
kelios riekelės itališkos baltos duonos,
saujelė džiūvėsėlių,
šaukštas rytietiško aitriųjų paprikų padažo.
GAMINIMAS:
Baklažaną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir maždaug 5 min. patroškinkite virš garų, kad suminkštėtų. Išdėliokite lėkštėse. Pomidorų galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.
Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, sudėkite griežinėliais pjaustytą salierą ir išvalytą, kubeliais pjaustytą papriką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kapotomis petražolėmis ir aitriųjų paprikų padažu. Suberkite džiūvėsėlius - jūsų gaminamas įdaras turi sutirštėti. Ant kiekvieno baklažanų griežinėlio krėskite po kelis šaukštus įdaro, užvožkite kitu griežinėliu ir vėl krėskite įdaro.
Taip sluoksniuokite norimo aukščio bokštelius, ant jų užberkite tarkuoto parmezano. Užkandėlę kepkite karštoje orkaitėje 8-10 min. Tiekite su baltos duonos skrebučiu ir gražgarsčių salotomis.