2 stiklinės nedidelių voveraičių,
4 kiaušiniai,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių,
šaukštas kapotų petražolių,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Voveraites nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite ant popierinio rankšluoščio. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, įmaišykite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kai riebalai įkais, suberkite voveraites ir pakepkite 3-4 min. Išspauskite česnaką, suberkite kapotas petražoles ir dar pakepkite maždaug 3 min.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir citrinų sultimis. Šluotele suplakite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos. Likusį sviestą ir alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje, kuri tinka kepti orkaitėje. Sudėkite dalį pakeptų voveraičių, supilkite plaktus kiaušinius. Kaitinkite ant silpnos ugnies.
Kai omleto kraštai ims tvirtėti, sumeskite ant viršaus likusius grybus, pašaukite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite 3-5 min. Patiekite su baltos duonos riekele, ant viršaus užbarstykite kapotų petražolių.