Vidutinio dydžio baklažanas,
nedidelis raudonasis svogūnas,
pomidoras,
šaukštas konservuotų kaparėlių,
šviežių arba džiovintų čiobrelių ir
mairūnų,
pusė šaukštelio druskos,
šaukštas aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždau 20 minučių pastovėti. Nuvarvinkite kaparėlius. Popieriniu rankšluoščiu nusausinkite griežinėlius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų griežinėlius ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir apskrus.
Apibarstykite kapotais čiobreliais ir mairūnais. Kitoje keptuvėje trumpai pakepinkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną. Baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, uždėkite kepto svogūno ir kubeliais pjaustyto pomidoro, berkite kaparėlių ir kapotų žolelių. Tiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.