Lašišų putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lašišų putėsiai


INGREDIENTAI:

150 g rūkytos lašišų filė,
po 150 g neriebios (12 proc.) ir
riebios (35 proc.) grietinėlės,
šaukštelis ryžių acto,
pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1,5 šaukštelio želatinos,
3 šaukštai pieno.

P a d a ž u i:
300 g svogūnų laiškų,
pusės citrinos sulčių,
pagal skoį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet ne užvirkite. Tada ataušinkite. Želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, pagardinkite pipirais, įpilkite ryžių acto ir iki vietisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Atskirai iki standžios masės išplakite riebią grietinėlę ir šaukštu atsargiai įmaišykite į lašišų putėsius. Masę supilkite į plokščią indą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite, šiek tiek (kad neprarastų spalvos) pakepinkite sausoje keptuvėje.

Pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išplakite elektriniu plakikliu. Putėsius tiekite supjaustytus su žaliuoju svogūnu padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668