150 g rūkytos lašišų filė,
po 150 g neriebios (12 proc.) ir
riebios (35 proc.) grietinėlės,
šaukštelis ryžių acto,
pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1,5 šaukštelio želatinos,
3 šaukštai pieno.
P a d a ž u i:
300 g svogūnų laiškų,
pusės citrinos sulčių,
pagal skoį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet ne užvirkite. Tada ataušinkite. Želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, pagardinkite pipirais, įpilkite ryžių acto ir iki vietisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Atskirai iki standžios masės išplakite riebią grietinėlę ir šaukštu atsargiai įmaišykite į lašišų putėsius. Masę supilkite į plokščią indą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite, šiek tiek (kad neprarastų spalvos) pakepinkite sausoje keptuvėje.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išplakite elektriniu plakikliu. Putėsius tiekite supjaustytus su žaliuoju svogūnu padažu.