4 didelės arba 8 mažos raudonos paprikos,
250 g į fetą panašaus sūrio,
150 ml riebios grietinėlės,
kelios šakelės šviežių bazilikų,
aliejaus,
druskos.
M a r i n a t u i:
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai balzaminio acto,
2 šaukštai medaus,
4 skiltelės česnako,
nubrauktas šaukštelis Provanso žolelių mišinio.
GAMINIMAS:
Didesnes paprikas perpjaukite išilgai per pusę, mažesnėms nupjaukite viršūnėles su kotais, iškrapštykite sėklas. Sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir sudėkite į sandariai uždaromą indą. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su šiltu skysčiu, kuris liko kepant paprikas.
Įmaišykite aliejų, balzaminį actą, prieskonius, įspauskite česnakų. Gerai išsukite, užpilkite ant paprikų ir per naktį pamarinuokite. Fetą sumaišykite su grietinėle, kapotais bazilikais, pasūdykite. Išgriebkite paprikas iš marinato, nuvarvinkite, įdarykite fetos sūriu. Tiekite su baltos duonos skrebučiais.