2 vištos krūtinėlių filė,
60 ml alyvų aliejaus,
1 svogūno,
1 raudonosios paprikos,
1 aitriosios paprikos,
350 g lęšių,
700 ml vištienos sultinio,
1 šaukštelio šviežių čiobrelių,
1 laurų lapelio,
1 citrinos sulčių,
1 šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Filė supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite vištieną, kol paruduos. Sudėkite smulkintą svogūną, mažais gabalėliais pjaustytą papriką bei plonais griežinėliais susmulkintą aitriąją papriką, vis pamaišydami kepkite 5 minutes.
Sultinį užvirkite, sudėkite kepintas daržoves su vištiena ir nuplautus lęšius.
Palaukite, kol užvirs, tada sudėkite prieskonines žoleles, laurų lapą, išspauskite citrinos sultis, suberkite aitriosios paprikos miltelius, druską ir pipirus. Virkite ant silpnos ugnies apie 40-50 min., kol vištiena ir lęšiai suminkštės. Dar galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Patiekite karštą su traškios duonos riekele.