1,5 l vištienos sultinio (iš kubelių),
4 vištienos krūtinėlių be odos,
2 skiltelių česnako,
žiupsnelio peletrūno prieskonių,
1 šaukšto sviesto,
400 g pievagrybių (ar kitų mėgstamų grybų),
3 šaukštų sauso baltojo vyno,
6 šaukštų miltų,
175 ml grietinėlės,
375 g sluoksniuotosios tešlos,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Puode paruoškite sultinį, užvirkite, tada sudėkite vištieną, smulkintą česnaką, peletrūną, sumsžinkite ugnį, uždenkite dangtį ir virkite apie 20 min., kol vištiena išvirs. Vištieną išimkite iš puodo, o kai atvės, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pusiau supjaustytus grybus, kepkite apie 6-8 min. vis maišant, po to supilkite vyną, palaukite, kol užvirs, ir nuimkite nuo ugnies.
Miltus suberkite į nedidelį dubenį, įpilkite keletą šaukštų vandens ir išmaišykite. Puodą su sultiniu dėkite ant ugnies, palaukite, kol užvirs, tada supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir palengva maišant supilkite išsuktus miltus, užvirkite ir virkite apie 3-4 min., kol sriuba sutirštės.
Tada sudėkite grybus, sumažinkite ugnį ir truputį pavirkite, sudėkite vištieną, petražoles ir virkite apie 5 min. Iš sluoksniuotosios tešlos išpjaukite norimo dydžio ir formos tešlos paplotėlius. Juos dėkite į skardą ir kepkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Į stalą sriubą patiekite su sluoksniuotosios tešlos paplotėliais.