2 šaukštų sviesto,
po ryšelį petražolių
ir svogūnų laiškų,
150 g miltų,
150 ml pieno,
2 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
3 šaukštų lydyto sviesto,
2 morkų,
800 ml mėsos sultinio (iš kubelių),
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite. Žalumynus sukapokite. Sumaišykite su ištirpintu sviestu, miltais, pienu, kiaušiniais, druska, pipirais, žiupsneliu muskato riešuto ir palikite 20 min. Keptuvėje pakaitinkite lydytą sviestą, iškepkite lietinius.
Kiekvieną susukite į ritinėlį, atidėkite į šalį. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Sultinį užvirinkite, sudėkite morkas ir pavirkite 2-3 min. Blynelius supjaustykite apskritimais, sudėliokite į lėkštes, užpilkite sriuba, pabarstykite žalumynais ir patiekite.