650 g miltingų bulvių - nuskustų ir stambiai supjaustytų,
poro,
morkos,
saliero stiebo - nuvalytų, pasmulkintų,
1 litro daržovių sultinio,
laurų lapo,
petražolių lapelių,
1/2 šaukštelio ciberžolių,
100 ml grietinėlės,
šaukštelio šviežių mairųnų,
4 sukapotų skiltelių česnako,
šaukštelio sviesto,
300 g voveraičių ar kitokių grybų.
GAMINIMAS:
Užkaiskite sultinį su sriubai skirtomis daržovėmis. Kai užvirs, sudėkite bulves, laurų lapą, suberkite ciberžoles ir mairūnus. Vėl užvirinkite, uždenkite ir ant lėtos ugnies pavirkite 30 min. Išimkite laurų lapą ir sriubą sutrinkite plaktuvu. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame ant mažos ugnies pakepinkite česnaką - jis turi paskleisti savo aromatą, bet nepakeisti spalvos.
Padidinkite liepsną, suberkite grybus, trumpai apkepkite, kad neprarastų formos (jei sukris, teks pakepti ilgiau, kol išgaruos išsiskyręs skystis). Išimkite iš keptuvės. Grietinėlę išplakite, kol taps tirštesnė.