50 g špinatų lapų,
0,5 l vandens,
2 svogūnų,
25 g sviesto,
3 šaukštų miltų,
250 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų,
2 kiaušinių (kietai virtų).
GAMINIMAS:
Nuplaukite špinatų lapus ir nupjaustykite stiebus, kad liktų tik lapinė dalis. Tada juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5-6 min. Po to špinatus išimkite. Sultinį palikite. Špinatus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, lengvai apkepinkite smulkintą svogūną, pabarstykite miltais, išmaišykite ir dar 1-2 min. pakepkite. Į puodą su sultiniu, kuriame virė špinatai, dėkite svieste keptą svogūną ir virkite, kol sriuba ims tirštėti.
Tada dėkite maltus špinatus, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite grietinėlę. Palaukite, kol užvirs. Pilkite į lėkštes, įdėkite po skiltelę pusiau perpjauto kiaušinio ir patiekite į stalą.