1 pundelio svogūnų laiškų,
100 g bulvių,
750 ml šalto vandens,
1 šaukštelio druskos,
450 g špinatų,
50 g sviesto,
3 šaukštų miltų,
750 ml pieno,
pusės šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų,
maltų juodųjų pipirų,
6 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto,
1 česnako skiltelės.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, smulkintą česnako skiltelę ir kubeliais pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite pusę šaukštelio druskos ir virkite, kol bulvės išvirs. Išvirus bulvėms nuimkite nuo ugnies, sudėkite špinatų lapus ir uždengę dangčiu palikite 10 min. pastovėti.
Ištirpinkite sviestą ir maišydami suberkite miltus, supilkite pieną. Nuolat maišydami virkite apie 5-8 min., pabaigoje įberkite tarkuotų muskatų riešutų. Plakikliu suplakite bulvių ir špinatų mišinį, į jį palengva maišydami supilkite baltąjį padažą, druskos ir pipirų įberkite pagal skonį.
Sriubą kaitinkite ant lengvos ugnies, bet neleiskite užvirti. Pakaitinę supilkite į lėkštes, įdėkite po 1 šaukštą grietinės arba jogurto ir patiekite į stalą.