Tiršta žirnių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tiršta žirnių sriuba


INGREDIENTAI:

1 ryšelio svogūnų laiškų,
1 didelės bulvės,
1 skiltelės česnako,
0,8 l vištienos sultinio (iš kubelių),
900 g žirnių su ankštimis,
4 šaukštų smulkintų mėtų,
žiupsnelio cukraus,
1 šaukšto citrinos sulčių,
150 ml grietinės,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Puode paruoškite sultinį ir į jį sudėkite kubeliais supjaustytą bulvę, susmulkintus svogūnų laiškus ir susmulkintą česnaką, palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15 min. Po to į puodą su daržovėmis sudėkite žirnius su ankštimis ir dar pavirkite 5 min., tik ne ilgiau, nes dings žirnių kvapas.

Tada sudėkite mėtas, cukrų, supilkite citrinų sultis, truputį atvėsinkite ir viską supilkite į virtuvinį kombainą, suplakite iki vientisos masės. Dar įdėkite pusę dalies grietinės, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Visą masę supilkite į puodą ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Į stalą patiekite su grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668