10-12 bulvių,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
4 šaukštai grietinės,
druskos.
Į d a r u i:
400 g virtos jautienos,
svogūnas,
2 šaukštai kiaulių taukų,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, vandenį nupilkite. Leiskite bulvėms apdžiūti, kruopščiai sugrūskite, įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą, grietinę, įberkite druskos, viską išmaišykite, išplakite. Į taukais pateptą keptuvę arba skardą lygiu sluoksniu įdėkite bulvių tyrės.
Po to lygiu sluoksniu dėkite mėsos įdarą, sumaišytą su pakepintais svogūnais ir druska bei pipirais. Ant įdaro vėl uždėkite bulvių tyrės ir kepkite (geriausia - orkaitėje), kol patiekalas taps gražios auksinės spalvos.