1 šaukšto sviesto,
2 skiltelių smulkinto česnako,
1 pjaustyto svogūno,
2 rozmarino šakelių,
250 g plonai pjaustytų cukinijų,
20 g smulkintų mėtų,
500 g natūralaus jogurto,
250 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų),
750 g vištienos arba daržovių sultinio (iš kubelių).
GAMINIMAS:
Įkaitintame puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite svogūnus, česnaką bei rozmariną ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs, o česnakas suminkštės. Suberkite cukinijas ir pakepinkite 5 min., kol suminkštės. Supilkite sultinį, suberkite žirnelius.
Užvirinkite ir virkite 10 min. Sriubą atvėsinkite, išgriebkite rozmariną. Virtuviniu kombainu išplakite iki vientisos masės, perkoškite per sietelį. Jogurtą sumaišykite su smulkintomis mėtomis, perkoštą trintų daržovių masę sumaišykite su jogurtu. Sriubą patiekite atšaldytą, papuoškite mėtų lapeliais.