175 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
100 ml tamsaus sirupo (pavyzdžiui vyšnių),
500 g avižinių dribsnių,
100 g miltų,
100 g džiovintų abrikosų,
100 g džiovintų slyvų,
100 g džiovintų datulių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Sausoje keptuvėje apskrudinkite avižinius dribsnius. Mažais gabaliukais supjaustykite džiovintus vaisius ir sumaišykite su dribsniais. Sviestą ištirpinkite su cukrumi ir sirupu. Sudėkite dribsnius, džiovintus vaisius ir gerai išmaišykite.
Suberkite miltus, išmaišykite ir palikite 10 min. pastovėti. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą masę ir gražiai išlyginkite paviršių. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 min. Kai atvės, aštriu peiliu supjaustykite pailgais gabaliukais.