Raudonoji, žalioji ir geltonoji paprikos,
1 cukinija,
2 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
400 g baklažanų,
6 šaukštai alyvų aliejaus,
1 šaukštas druskos,
1/2 šaukštelio šviežio rozmarino,
kuokštelis žalumynų (šviežių čiobrelių ir bazilikų),
2 mėsingi pomidorai,
1 šaukštas pjaustytų petražolių.
GAMINIMAS:
Išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis. Nuplautą cukiniją ir svogūnus supjaustykite griežinėliais, o česnakus susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite paprikas, truputį pakepkite, suberkite baklažanų gabaliukus ir pasūdykite.
Patroškintas daržoves apdėkite cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdykite bei užbarstykite česnakais. Paskui sudėkite rozmarinus, kitus žalumynus, įpilkite 200 ml vandens ir viską troškinkite 25 min. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, supjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklas. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, pomidorus sudėkite į daržoves. Patiekdami troškinį apibarstykite petražolėmis.