4 lašišos filė gabalų,
druska,
pipirai,
2-3 šaukštų aliejaus,
1 didesnio agurko,
1 šaukšto sviesto,
svogūnų laiškų,
smulkintų šviežių krapų,
3 šaukštų riebios grietinėlės,
2 šaukštelių citrinos sulčių,
žiupsnelio cukraus.
GAMINIMAS:
Į kepimo indą įpilkite aliejų. Žuvį pabarstykite druska, pipirais, dėkite į kepimo indą oda į viršų. Pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 2 min. Apverskite ir dar kepkite 6-7 min. Nuluptą agurką supjaustykite griežinėliais.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 2-3 min. Suberkite krapus, supilkite grietinėlę, citrinos sultis, įberkite cukrų. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Patiekite žuvį su padažu.