Įdarytų lietinių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdarytų lietinių apkepas


INGREDIENTAI:

4 kiaušinių,
750 ml pieno,
žiupsnelio druskos,
240 g miltų,
250 skaidraus sultinio,
po žiupsnelį maltų baltųjų pipirų,
muskatų riešutų,
150 g tepemojo varškės sūrelio su žalumynais,
1 pluoštelio petražolių,
500 g pievagrybių,
po 4 šaukštus aliejaus ir sviesto,
6 griežinių virto kumpio,
100 g fermentinio sūrio.


GAMINIMAS:

Lietinių tešlai pagaminti išplakite kiaušinius su pieno stikline bei 200 g miltų ir 30 min. palaikykite. Tuo metu įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir juose pakepinkite likusius miltus, praskieskite pieno stikline, sultiniu ir 5 min. pamaišydami pavirinkite.

Į padažą įmaišykite varškės sūrelį, pipirų, muskatų, druskos bei kapotų petražolių. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir atskirai pakepinkite likusiame svieste. Pasūdykite, pridėkite pipirų ir sumaišykite su puse paruošto padažo, Įkaitintame aliejuje iškepkite 6 lietinius, ant jų uždėkite po griežinį kumpio, užtepkite pievagrybių mišinio.

Lietinius susukite vamzdeliu, supjaustykite griežinėliais, juos glaudžiai sudėkite į kepimo formą. Likusį padažą sumaišykite su likusiu pienu ir užpilkite ant lietinių. Viršų apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 5 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668