250 g kvietinių miltų tešlai ir šaukšto su kaupu įdarui,
500 ml pieno tešlai ir 150 ml įdarui,
4 kiaušinių,
2 šaukštų ištirpinto sviesto.
250 g tarkuoto kietojo sūrio,
200 ml mėsos sultinio,
80 g kumpio,
1 svogūno,
3 šaukštų riebios grietinėlės,
2 šaukštų sviesto,
po žiupsnelį maltų baltųjų pipirų,
muskatų.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su druska, suberkite miltus ir maišant praskieskite pienu. Kaskart keptuvę, prieš pilant tešlą, ištepkite skystu sviestu ir šitaip iškepkite visus lietinius. Pasiruoškite įdarą: kubeliais supjaustytus svogūną ir kumpį apkepinkite keptuvėje įkaitinus šaukštą sviesto, pridėkite miltų ir pakepinkite dar 5 min.
Masę pabarstykite prieskoniais, supilkite sultinį, pieną ir maišant 7 min. pavirinkite. Supilkite grietinėlę, suberkite 200 g tarkuoto sūrio, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Ant kiekvieno lietinio užtepkite įdaro ir suvyniokite ritinėlį. Juos viena eile sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą, apibarstykite sviesto gabaliukais, likusiu sūriu ir maždaug 15 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.