T e š l a i:
1/3 stiklinės kukurūzų arba avižų miltų,
pusės stiklinės kvietinių miltų,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
1 stiklinės grietinėlės (8 proc.),
2 kiaušinių,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
1 didelio sunokusio avokado,
8-10 svogūnų laiškų,
2 pomidorų,
1 šaukštelio kečupo,
2 šaukštelių citrinų sulčių,
žiupsnelio druskos, maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Užmaišykite tešlą iš jai skirtų produktų ir gerai plakite plakikliu, kol pasidarys vienalytė masė. Tešlą uždenkite ir pabrinkinkinkite 20 min. Avokadą nulupkite, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nulupkite pomidorą, išimkite sėklas, o minkštimą smulkiai supjaustykite.
Pomidorus bei avokadus apšlakstykite kečupu, citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir išplakite plakikliu, kad gautumėte kremą, tada įmaišykite smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Keptuvėje įkaitinus aliejų iškepkite blynelius. Ant pusės jų užtepkite avokadinio kremo, o likusiais uždenkite.