4 vištų krūtinėlės su kaulu,
truputis universalaus prieskonių mišinio,
paprikos miltelių.
Į d a r u i:
4 šaukštai sviesto,
4 šaukštai razinų,
4 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
6 šaukštai sukapotų petražolių,
150 g migdolų drožlių,
3 obuoliai,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Vištų krūtinėles atskirkite nuo kaulų ir odos. Mažąsias atsiskiriančias filė dalis sumalkite, o didžiosiose įpjaukite storąją dalį padarydami "kišenes". Pabarstykite prieskoniais. Iš kambario temperatūros sviesto, maltos vištienos, sutarkuoto fermentinio sūrio, razinų, petražolių bei prieskonių paruoškite įdarą.
Jo pridėkite į filė gabalėlius (4 vnt.). Filė gabalėlius su įdaru sumaukite vieną į kitą, kad įdaras pasislėptų. Paruoštą kepsnį pavoliokite kiaušinių plakinyje ir migdolų drožlėse. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, o baikite kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 min.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Jas apkepkite keptuvėje su sviestu. Vištieną patiekite su obuoliais.