1 kg starkio,
30 g petražolių lapelių,
1 citrina, truputis druskos,
pipirų.
T e š l a i:
1,5 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušinių tryniai,
2 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai aliejaus,
truputis druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Nuvalytą starkį perpjaukite išilgai ir supjaustykite gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais, supilkite citrinos sultis, suberkite petražoles ir marinuokite apie 1 val. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą.
Kiaušinių baltymus išplakite ir į tešlą dėkite paskutinius. Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol tešlos paviršius taps auksinės spalvos. Patiekiant papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolių lapeliais.