1 kg bulvių,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
2-3 šaukštų miltų,
pipirų,
druskos,
aliejaus kepti,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Įdarui:
žalios, geltonos ir raudonos paprikos,
saujos pjaustytų pievagrybių,
šaukšto sviesto,
šalavijo (tinka ir džiovintas).
GAMINIMAS:
Paruoškite įdarą: juostelėmis supjaustytą geltoną, raudoną ir žalią papriką apkepkite keptuvėje su sviestu, sudėkite grybus, berkite pipirų, šalavijų, druskos ir dar kelias minutes pakepkite.
Bulves sutarkuokite burokine tarka. Tarkius sudėkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Į tarkius įmuškite kiaušinį, dėkite miltų ir sutarkuotą svogūną, berkite prieskonius ir druską.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite šaukštą tarkių, ant viršaus berkite įdarą ir vėl dėkite tarkių. Kai blynai apskrus iš abiejų pusių, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir dar kelias minutes apkepkite orkaitėje.