700 g miltingų bulvių,
1 svogūno,
2 kiaušinių,
3 skiltelių česnako,
3 šaukštų grietinės,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
K r e m u i:
500 g brokolių,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
250 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Brokolius suskirstykite nedideliais žiedynais, kotą nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Apvirkite sūdytame vandenyje, perpilkite šaltu vandeniu. Nuluptą svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite pusę brokolių, išmaišykite, pakaitinkite ir supilkite grietinėlę.
Užvirinkite, nuimkite nuo liepsnos, sutrinkite smulkintuve. Įmaišykite likusius brokolius, pagardinkite prieskoniais. Blynams skirtas bulves, svogūnus ir česnakus nulupkite, sutarkuokite. Įmaišykite kiaušinius ir grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite didesnius nestorus blynus. Ant kiekvieno blyno vidurio uždėkite brokolių kremo, sulankstykite keturgubai kaip omletą ir patiekite.