3 stiklinių miltų,
1 stiklinės cukraus pudros,
5 kiaušinių,
250 g sviesto,
5 šaukštų grietinės,
2 šaukštų kakavos,
šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
2 šaukštų sviesto kepimo formai ar skardai ištepti.
Rabarbarų į d a r u i:
500 g rabarbarų,
2 šaukštų krakmolo,
cukraus.
GAMINIMAS:
Paruoškite rabarbarų įdarą: rabarbarus smulkiai supjaustykite, dėkite į puodą, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, įberkite cukraus pagal skonį ir pavirkite, kol pasidarys vientisa masė. Tuomet 2 šaukštus krakmolo išmaišykite su 0,5 stiklinės vandens ir supilkite į rabarbarų masę, maišant dar kelias minutes pavirkite. Įdarą atvėsinkite.
Paruoškite tešlą: trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su cukraus pudra (puse stiklinės) bei sviestu iki vientisos masės. Baigiant sukti sukrėskite grietinę, miltus, persijotus su kepimo milteliais, įberkite druskos, užminkykite tešlą.
Ją padalykite į 3 dalis. Vieną dalį iškočiokite, dėkite į sviestu pateptą skardą ar kepimo formą, užtepkite rabarbarų įdaro sluoksnį. Antrąją tešlos dalį padėkite į šaldytuvą. Į trečiąją tešlos dalį įberkite kakavos, gerai išminkykite, tuomet gnaibykite gabaliukais, kuriuos lygiu sluoksniu išdėliokite ant rabarbarų masės.
Aptepkite iki standžių putų su cukraus pudra išplaktais baltymais. Ant viršaus sutrupinkite sluoksnį iš šaldytuvo išintos tešlos. Trupiniuotį pašaukite į 150-160 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 60 min. Kai pyragas atvės, apibarstykite cukraus pudra. Prieš tepant rabarbarų masę, galite užtepti sluoksnį juodųjų serbentų džemo arba uogienės.