2 kg vištų blauzdelių,
2 pakelių vištienos marinato,
1 pakelio medaus skonio marinato,
2 šaukštų alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį, užpilkite vištienos marinatu ir medaus skonio marinatu. Blauzdelės turi būti iki viršaus užpiltos marinatu. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai (galite palikti ir nakčiai).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite blauzdeles nedidelėmis porcijomis po 3 min. iš kiekvienos pusės. Blauzdeles galite kepti grilyje prieš tai jas apšlakstykite aliejumi. Iškeptas blauzdeles suverkite ant medinių iešmelių.
Galite pasidaryti medaus ir garstyčių marinatą: sumaišykite 125 ml medaus, 50 ml aštrių garstyčių, dvi česnako skilteles, 20 ml sojų padažo ir 30 ml obuolių acto.