6-7 vidutinio dydžio bulvių,
1 nedidelio svogūno,
1 šaukštelio "Žemaitijos pienas" sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukšto pieno,
aliejaus kepti,
2 gabalėlių (maždaug po 100 g) orkaitėje iškeptos lašišos,
1/3 stiklinės spanguolių tyrės,
4 šaukštelių cukraus miltelių.
GAMINIMAS:
Bulves sutarkuokite smulkesne burokine tarka plonyčiais šiaudeliais. Jeigu tarkiai labai vandeningi, skystį nupilkite. Pakepinkite svieste smulkiai supjaustytą svogūną, suplakite kiaušinį su pienu, viską supilkite į tarkius, truputį pasūdykite ir išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, iškepkite 6 blynelius ir sudėkite juos į dvi lėkštes. Ant blynelių į kiekvieną lėkštę dėkite po gabalėlį keptos lašišos, užpilkite cukrumi pasaldinta spanguolių tyre ir papuoškite sveikomis spanguolių uogomis.