4 kiaušinių,
150 g miltų,
40 g tarkuoto parmezano sūrio,
2 svogūnų,
300 g cukinijų,
200 g morkų,
4 šaukštų kapotų petražolių,
6 šaukštų sviesto,
po žiupsnelį tarkuotų muskatų,
kario,
druskos,
maltų pipirų.
P a d a ž u i:
2 šaukštų kapotų krapų,
4 šaukštų tarkuoto šviežio agurko,
žiupsnelis druskos,
150 g "Žemaitijos pienas" jogurtinės grietinės.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį įmiškite kiaušinius, suberkite miltus, sūrį, įberkite truputį druskos, pipirų, kario, muskatų ir užmaišykite tešlą. Petražoles, smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas bei cukinijas sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą (dėkite po nedaug) ir iškepkite daržovių blynus. Kai blynai apkeps, juos uždenkite dangčiu ir dar 10 min. patroškinkite ant silpnos ugnies. Blynus patiekite su padažu, paruoštu suplakus jogurtinę grietinę, krapus, agurkus bei truputį druskos.