200 g ryžių,
2 cukinijos,
2 kiaušiniai,
3 skiltelės česnako,
15-20 nedidelių vyšninių pomidorų,
svogūnas,
100 g kietojo brandinto sūrio,
sauja lukštentų kedrų riešutų,
alyvuogių aliejaus,
ryšulėlis šviežių čiobrelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite ryžius. Virkite širk tiek trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, kad ryžiai liktų birūs. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkitedruska ir pipirais, išmaišykite, sudėkite į stiklinį kepimo indą ir kepkite 15-20 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartą apverskite.
Į gilią keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, vis pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnai suminkštės, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Keptus svogūnus sumaišykite su virtais ryžiais. Smulkia trintuve sutarkuokite sūrį.
Dubenyje suplakite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite kapotais čiobreliais ir pipirais, įberkite pusę kiekio tarkuoto sūrio, įpilkite šaukštą aliejaus, sukrėskite virtus ryžius ir išmaišykite. Dalį masės sukrėskite į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, tolygiai paskirstykite, išdėliokite keptus cukinijų griežinėlius.
Vėl dėkite sluoksnį ryžių ir sluoksnį cukinijų, į tarpus prismaigstykite vyšninių pomidorų, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kedrų riešutais. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.