Sluoksniuotas mielinis pyragas su mėlynėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuotas mielinis pyragas su mėlynėmis


INGREDIENTAI:

15 g mielių,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 stiklinės miltų,
2 tryniai,
250 g sviesto.

Į d a r u i:
1 stiklinė mėlynių,
3 šaukštai cukraus,
50 g susmulkintų lazdynų riešutų.

G l a j u i:
1 baltymas,
200 g cukraus pudros,
1 šaukštelis citrinų sulčių,
0,5 stiklinės mėlynių.


GAMINIMAS:

Mieles sumaišykite su cukrumi, įpilkite šilto (35 laipsnių) pieno, įberkite truputį druskos ir pusę miltų. Išmaišykite, pastatykite šiltai ir leiskite tešlai pakilti. Tada sudėkite trynius, 50 g sutarkuoto sviesto ir suberkite likusius miltus.

Gerai išminkykite ir vėl kildinkite. Kai tešla pakils, ją iškočiokite, ant jos dėkite 200 g tešlos minkštumo sviesto ir sulankstykite tešlą kaip voką. Tešlą šaldykite apie 15 min., kočiokite ir vėl sulankstykite. Taip kočiokite ir lankstykite 3-4 kartus.

Paskutinį kartą iškočioję ant tešlos sudėkite su cukrumi bei riešutais sumaišytas mėlynes. Tešlą susukite kaip vyniotinį, dėkite į miltais pabarstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val.

Kai pyragas iškeps, jį aptepkite iš baltymo, cukraus pudros ir citrinų sulčių pagamintu glajumi, pabarstykite mėlynėmis ir padžiovinkite vėstančioje orkaitėje, kol sukietės glajus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668