1 indelio konservuotų sairų,
3-4 kietai virtų kiaušinių,
1 svogūno,
1 citrinos,
150 g fermentinio sūrio,
1 skiltelės česnako,
1/2 stiklinės majonezo,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 batono arba duonos,
po saujelę smulkintų krapų ir
petražolių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Stambiai sukapokite virtus kiaušinius ir žalumynus. Sūrį sutarkuokite. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi. Riebalus nupilkite. Sairas išimkite iš dėžutės, nusausinkite ir sutrinkite šakute.
Kiaušinius, trintas žuvis, smulkintą česnaką, sūrį, pipirus, žalumynus, majonezą gerai išmaišykite ir aptepkite duonos riekeles.