Muffuletta (Suvožtinis) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Muffuletta (Suvožtinis)


INGREDIENTAI:

apskritos 20 cm skersmens bandelės,
saujos susmulkintų žaliųjų marinuotų alyvuogių,
saujos susmulkintų juodųjų marinuotų alyvuogių,
4-5 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus,
sajos petražolių lapelių,
kelių bazilikų šakelių,
1 skiltelės česnako,
1 raudonos paprikos,
1 šaukšto citrinų sulčių,
lapinių salotų,
100 g minkšto saliamio,
100 g kieto saliamio,
100 g mocarelos,
1 didelio pomidoro.


GAMINIMAS:

Sumaišykite alyvuoges , alyvuogių aliejų, susmulkintą papriką, petražoles ir citrinų sultis. Mišinį palikite šaldytuve ne trumpiau kaip 2 valandoms. Perpjaukite bandelę horizontaliai ir iš abiejų pusių išgramdykite didžiąją dalį minkštimo. Alyvuogių salotas sudėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis, bandeles gausiai sutepkite marinatu.

Pusę alyvuogių salotų sudėkite į apatinę bandelės pusės tuštymę, o ant jų - sluoksniais plonai suraikytą dešrą bei sūrį, juostelėmis supjaustytas lapines salotas ir susmulkintą pomidoro minkštimą. Apdenkite likusiomis alyvuogių salotomis. Suvožtinį įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite ant lėkštės, apvožkite kita lėkšte, ant jos uždėkite sunkų svorį. Palikite pastovėti šaltai ne trumpiau kaip 30 minučių. Patiekdami bandelę supjaustykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668