apskritos 20 cm skersmens bandelės,
saujos susmulkintų žaliųjų marinuotų alyvuogių,
saujos susmulkintų juodųjų marinuotų alyvuogių,
4-5 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus,
sajos petražolių lapelių,
kelių bazilikų šakelių,
1 skiltelės česnako,
1 raudonos paprikos,
1 šaukšto citrinų sulčių,
lapinių salotų,
100 g minkšto saliamio,
100 g kieto saliamio,
100 g mocarelos,
1 didelio pomidoro.
GAMINIMAS:
Sumaišykite alyvuoges , alyvuogių aliejų, susmulkintą papriką, petražoles ir citrinų sultis. Mišinį palikite šaldytuve ne trumpiau kaip 2 valandoms. Perpjaukite bandelę horizontaliai ir iš abiejų pusių išgramdykite didžiąją dalį minkštimo. Alyvuogių salotas sudėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis, bandeles gausiai sutepkite marinatu.
Pusę alyvuogių salotų sudėkite į apatinę bandelės pusės tuštymę, o ant jų - sluoksniais plonai suraikytą dešrą bei sūrį, juostelėmis supjaustytas lapines salotas ir susmulkintą pomidoro minkštimą. Apdenkite likusiomis alyvuogių salotomis. Suvožtinį įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite ant lėkštės, apvožkite kita lėkšte, ant jos uždėkite sunkų svorį. Palikite pastovėti šaltai ne trumpiau kaip 30 minučių. Patiekdami bandelę supjaustykite.