T e š l a i:
60 g mielių,
2 šaukšteliai cukraus,
2 stiklinės šilto vandens,
6 stiklinės miltų,
250 g alyvuogių aliejaus,
druskos.
Į d a r u i:
400 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų,
1 žiupsnelis malto muskato,
4 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Mieles išsukite su cukrumi. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite valandai pakilti.
Špinatus nuplaukite. Česnako skilteles sukapokite ir pakepinkite svieste. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, muskatu ir maišant pakepkite. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu, gerai apspauskite kraštus. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 minučių.