T e š l a i:
1 kg bulvių,
3 kiaušiniai,
400 g miltų,
druskos.
Į d a r u i:
250 g špinatų,
3 šaukštai sviesto,
3 skiltelės česnako,
150 g fetos,
druskos,
1 žiupsnelis malto muskato.
GAMINIMAS:
Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, nulupkite, sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, pakepinkite smulkiai sukapotas česnako skilteles. Sudėkite špinatus ir dar truputį pakepkite. Sudėkite šakute sutrintą fetą, pasūdykite, pagardinkite maltu muskatu ir atsargiai išmaišykite.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, formele išspauskite skritulius. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, perlenkite per pusę ir gerai apspauskite kraštus. Patepkite lydytu sviestu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.