K u k u l i a m s:
8 riekės baltos sumuštinių duonos be plutos,
200 ml pieno,
2 svogūnai,
700 g maltos vištienos,
2 kiaušiniai,
1 žiupsnelis tarkuotų apelsinų žievelių,
1/2 citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
vištienos sultinio.
P a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
200 ml pieno,
druskos,
pipirų,
4 šaukštai marinuotų kaparėlių.
GAMINIMAS:
Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsinų žievelių, įspauskite citrinos sulčių, pasūdykite, pabarstykite pipirais, gerai išminkykite ir padarykite nedidelius kukulius.
Kukulius sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus. Maža srovele supilkite pašildytą pieną ir maišant kaitinkite, kol pasidarys vienalytė masė.
Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar kaitinkite 2 minutes. Vištienos kukulius patiekite su virtomis bulvėmis, užpylus kaparėlių padažo. Pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.