Apie 750 g kalakutienos filė,
1 žaliosios citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
P a d a ž u i:
300 ml plakamosios grietinėlės,
3 šaukštai chereso,
2 šaukšteliai žaliųjų pipirų,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
4 kiviai,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakutienos filė supjaustykite 1 cm storio didokais griežinėliais. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apibarstykite druska, pipirais ir keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite iš abiejų pusių. Laikykite šiltai. Į karščiui atsparų puodą supilkite grietinėlę, cheresą, įberkite grūstų žaliųjų pipirų, imbiero ir maišant pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Sudėkite skiltelėmis supjaustytus kivius, pagardinkite druska, pipirais ir dar truputį pakaitinkite. Kalakutieną patiekite su padažu, virtais makaronais, įvairių salotų lapais, papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.
Kalakutienos filė galima palaikyti marinate, paruoštame iš tarkuotų citrinų žievelių, kapotų petražolių, bazilkų, alyvuogių aliejaus ir skysto medaus. Marinuokite mažiausiai dvi valandas.