2 didelių bulvių,
100 g sviesto,
3 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
pusės stiklinės plakamosios grietinėlės,
2 šaukštų miltų,
1 šaukštelio kmynų (tinka malti raudonieji arba juodieji pipirai, kalendros, muskatai).
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir, kol karštos, pertrinkite. Įmaišykite sviestą, standžiai išplaktą grietinėlę, trynius, šiek tiek druskos ir suplakite plakikliu iki vienalytės masės.
Suberkite miltus, standžiai išplaktus baltymus ir pagal skonį pasirinkus prieskonius. Kepkite vaflinėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Pakepus 2-3 min. vaflis bus minkštesnis. Jei pageidaujate traškesnių, kepkite truputį ilgiau. Patiekiami prie alaus, salotų.