800 g raugintų kopūstų,
1 didelės kopūstų galvos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 svogūnų (smulkiai kapotų),
2 skiltelių česnako (smulkiai kapotų),
0,5 kg lieso kiaulienos faršo,
1/4 stiklinės ryžių,
2 kiaušinių,
2 šaukštų saldžiųjų paprikų,
mairūnų,
druskos,
pipirų,
1 stiklinės vandens,
1 stiklinės pomidorų pastos,
1 stiklinės grietinės.
GAMINIMAS:
Nuskalaukite raugintus kopūstus šaltame vandenyje, nusausinkite. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir 8 min. apvirkite kopūsto galvą. Nusausinkite kopūstą ir nupjaukite 16 sveikų lapų. Alyvuogių aliejuje apkepinkite svogūnus su česnakais.
Dubenyje sumaišykite faršą su kiaušiniais, ryžiais ir prieskoniais. Sudėkite įdarą į kopūstų lapus ir suvyniokite balandėlius. Raugintais kopūstais išklokite troškinimo indą, ant viršaus sudėkite balandėlius. Užpilkite balandėlius vandeniu, maišytu su pomidorų padažu.
Palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite ugnį ir 1 val. patroškinkite. Sudėkite balandėlius į lėkštę, o puode likusius raugintus kopūstus 5 min. patroškinkite su grietine. Gautą padažą užpilkite ant balandėlių.