200 g cukraus,
stiklinė vandens,
4 citrinos,
nutarkuota citrinos žievelė,
citrinos griežinėlių ir
šviežių mėtos lapelių (desertui papuošti).
GAMINIMAS:
Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2-3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.
Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.