1 1/2 stiklinės raudonosios paprikomis įdarytų alyvuogių,
2/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1/2 stiklinės maltų petražolių,
1 raudonosios paprikos, sumaltos,
1 šaukštelio juodųjų pipirų,
40 g ančiuvių filė, sutrintų šakute,
1 šaukšto smulkinto česnako,
1 šaukšto smulkintų šviežių raudonėlių.
GAMINIMAS:
Stambiai supjaustykite alyvuoges, sudėkite jas į indą kartu su petražolėmis, paprika, ančiuviais, česnaku, raudonėliu ir juodaisiais pipirais. Užpilkite masę alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Padažą marinuokite nuo dienos iki savaitės. Paruoštas mišinys patiekiamas su šviežiu prancūzišku batonu.