1,5 kg kalakutų šlaunelių filė,
3 svogūnai,
3 šaukštai aliejaus,
5 šaukštai Vorčesterio padažo,
1/2 citrinos sultys,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
džiovintų bazilikų,
mairūnų.
GAMINIMAS:
Nuo kalakutų šlaunelių būtinai pašalinkite viršutinę plėvelę, tuomet mėsą supjaustykite 1-1,5 cm storio gabaliukais, svogūnus - žiedeliais ir sumaišykite. Įberkite mairūnų (maždaug 2 arbatinius šaukštelius), maltų juodųjų pipirų ir džiovintų bazilikų. Viską gerai išmaišykite. Įpilkite aliejaus, Vorčesterio padažo ir citrinos sulčių.
Dar kartą išmaišykite ir palikite marinuotis apie 3-4 valandas. Paskui įberkite druskos. Mėsos gabalėlius užmaukite ant iešmų ir kepkite virš įkaitusių žarijų 15-20 minučių. Paruošti kalakutienos šašlykus galite ir orkaitėje (tuomet vietoj iešmų naudokite medinius pagaliukus). 220 laipsnių temperatūros orkaitėje mėsą kepkite apie 30 minučių.