300-400 g brokolių,
3 česnako skiltelės,
1 morka,
1 svogūnas,
0,5 nedidelės cukinijos,
1 geltonoji paprika,
truputis cukraus,
druskos,
1-2 šaukštai vyno acto,
maltų gvazdikėkių,
pipirų,
kalendrų,
0,5 arbatinio šaukšto garstyčių.
P a d a ž u i:
4 šaukštai grietinės,
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas miltų,
truputis daržovių sultinio.
GAMINIMAS:
Paruoštas daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Atvėsusias daržoves sumalkite arba sutrinkite elektriniu trintuvu, įberkite prieskonių. Pagaminkite padažą: grietinę pašildykite, suberkite miltus, išmaišykite ir maišydami sudėkite sutarkuotą fermentinį sūrį.
Jeigu padažas per tirštas, įpilkite truputį daržovių sultinio ir maišykite, kol padažas pasidarys vienalytis. Daržovių košę pašildykite įpylę truputį sultinio. Patiekdami užpilkite sūrio padažo.