500 g morkų,
25 g sviesto arba margarino,
1 šaukštas aliejaus,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
truputis imbiero šaknies,
200 g konservuotų ananasų,
2 šaukštai ananasų sulčių (iš konservų),
druskos,
pipirų,
krapų arba petražolių.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite griežinėliais ir plikykite verdančiame vandenyje 2 minutes. Sviestą ir aliejų pakaitinkite keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, sugrūstą česnako skiltelę, susmulkintą imbiero šaknį ir kepkite 2-3 minutes.
Tuomet sudėkite morkas, prieskonius, padidinkite ugnį ir kepkite dar 5 min. nuolat pamaišydami. Paskui suberkite gabalėliais supjaustytus ananasus, supilkite sultis ir kepkite 5-6 min., kol morkos apsitrauks minkšta plutele. Užkandėlę patiekite šiltą, apibarstytą susmulkintais krapais arba petražolėmis.