400 g kokybiškų makaronų,
1 kg nelukštentų midijų,
1/2 stiklinės vandens,
100 g paprasto sauso baltojo vyno,
2-3 skiltelės česnako,
1 saujelė šviežių petražolių,
1/2 šaukštelio japoniškų žaliųjų krienų wasabi,
2 pomidorai.
GAMINIMAS:
Išvirkite makaronus. Į gilią keptuvę sudėkite nuplautas midijas ir kelias minutes pakaitinkite, kol atsivers geldelės. Neatsivėrusias išrinkite-jos netinkamos valgyti. Supilkite vandenį ir vyną. Įmeskite nuluptus, bet nesmulkintus česnakus ir petražoles.
Į susidariusį skystį įmaišykite krienus. Pomidorus nulupkite, susmulkinkite ir taip pat sukrėskite ant midijų. Kelias minutes viską patroškinkite ir uždėkite ant nusunktų makaronų.